Utolsó kommentek

Adventi bestiárium #4: King Ghidorah

2007.12.05. 09:30 mrgarris0n

A Toho stúdió fejesei minden bizonnyal a szívükhöz kaptak, amikor kézhez kapták a Turner Entertainment hivatalos levelét, miszerint 9 millió dollárt kérnek King Kong figura szerepeltetéséért. Így a stúdió 50. évfordulójára készítendő Godzilla vs King Kong film kútba esni látszott (korábban volt már egy King Kong vs Godzilla, erről ITT olvashattok bővebben). A Toho megpróbálta Kongot Mechani-Kongra cserélni, de Turnerék szerint még mindig túl nagy volt a hasonlóság... Mivel nem akartak kicsengetni ennyi pénzt, kénytelenek voltak más ellenfelet keresni Godzillának... ekkor jött az ötlet, hogy revampolják a gigagyík egyik ősellenségét, King Ghidorah-t a filmhez.

King Ghidorah először 1964-ben tűnt fel a vásznon a "Ghidorah the three-headed monster" c. filmben. Megjelenésében leginkább egy háromfejű aranysárkányra emlékeztet. Kinézetét Eiji Tsuburaya effektmesternek köszönhetjük, aki egy minimális leírást kapott csak kézhez ("3 feje legyen, 2 farka, a hangja meg mint a harangé"), mégis sikerült egy hihetetlen jó szörnyet megkreálnia. A Heisei változatot kicsit felturbózták a bevezetőben említett 1991-es Godzilla vs King Ghidorah mozihoz, amiben a japán adóhivatal épületének lerombolása hamar a nézők kedvenc jelenetévé vált... A Tovább után trailer lappang...

Bork
Bork

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr89252967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása