Utolsó kommentek

A Halál a Boroskóla ellen

2007.12.08. 13:05 mrgarris0n

Na jó, igazándiból Alien vs Hunter kritika következik, csak meg akartam mutatni, hogy én is tudok olyan jól filmcímet fordítani, mint egyesek...

Az Asylum stúdióról már írtam korábban, az ő legújabb "termékükről" lenne szó (filmnek nehezemre esik nevezni), amit pikkpakk kilöktek DVDn, gyorsan, még mielőtt az igazi AvP2 beérne a mozikba... nem tudom, mit gondoltak, lesz aki összekeveri? (valszeg lesz :)

Az AVH... nem, inkább legyen AvsH... szal a film olyan "világsztárokat" vonultat fel, mint William Katt vagy Dedee Pfeiffer. Mindketten elég terjedelmes filmográfiával rendelkeznek, főleg a sorozat- és BFilm zsánerekben, Scott Harpernek pedig ez a második rendezése, a Supercroc után. Valószínűleg az effektekhez jobban ért - nem számítva ezt a filmet, persze. Csekk a linkeket (már akit érdekel), én most nem akarok túlzottan belemenni, mert a "műalkotás" egy fokkal érdekesebb.


A filmnek már az első perce indokolatlan: főhősünk egy autóúton kocog, természetesen észre sem véve a háta mögött az égből lehulló gigászi dolgot, ami még egy rohadt nagy füstcsíkot is húz maga után... ja persze, hiszen walkman van a dude fülében.

Alien érkezik...

Aztán ha lehet, még jobban felpörögnek az események: a helyi seriff és emberünk (aki egyébként a Napi Makk szerkesztőségében újságíró és wannabe regényíró) megtalálják a lezuhant - mondjuk ki, űrhajót egy lakókocsi mögött. A seriffet rövid úton elintézi egy rosszul maszkírozott statiszta, de főhősünk, Lee, megússza, mert lehúzza a fejét a kocsiban. Értitek. Persze a városban nem nagyon akar senki hinni emberünknek, de aztán jönnek a szokásos klisék, és elkezd aratni a Halál...

WTF

Nem fogom ellőni az egész sztorit, legyen elég annyi: a film nagyon olcsó. A szó mindenféle értelmében. Kb olyan, mintha kimentem volna az erdőbe 6 haverral meg egy kamerával, és forgattunk volna egy filmet. Forgatókönyv az nem nagyon van, a párbeszédek és a színészi játék borzasztó, az effektek és maszkok nagyon trék, az ijesztgetés pedig hatásvadász és szintén olcsó. Az újrafelhasznált jelenetek képkockákra levetített aránya pedig elég magas, néha olyan érzésem volt, mintha ugyanazt látnám másodjára (és tényleg).

Egy szó mint száz: haverokkal, részegen, röhögni tökéletes. Egyébként semmilyen korosztálynak nem ajánlott. Elrettentésül még pár kép:

Így lát a Halál:

Alien vision

Így pedig a Boroskóla:

Hunter vision

"Is it dead?"



Bádogember

Hunter, heh


A legnagyobb pofánbaszás pedig, a Boroskóla igazi arca... de ez überspoiler, így sokkal lejjebb raktam...









































WTF 2


WTF. Akinek pedig nem esett volna le, hogy mit Boroskólázok.... Vadász, éééérted?!?! És utólag is elnézést kérek, bár a szóvicc jobb mint a film volt.

5 komment

Címkék: alien hunter asylum ripoff zsmovie zsfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://zsfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr21256819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2007.12.10. 14:42:19

sajnos a zs után már nincs betű az abc-ben. törperúnás jelzést érdemelne ez a film, annyira alacsony.

Aljas 2007.12.11. 12:18:58

Én azért nem vágom, miért is boroskóla.... ?

De felcsigáztál, megnézem a filmet! :D
(Legalábbis az első néhány percet biztosan... eddig 10 percnél tovább a Múmiát nem bírtam meg a S.W.-Ep.I-et... :D )

mrgarris0n 2007.12.11. 13:30:42

hát kicsit erőltetett asszociáció, de boroskóla = vadász = hunter :D (a film színvonalát még így is üti :)

Aljas 2007.12.11. 13:38:35

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Sikerült belenéznem a "filmbe", azóta is sokk hatása alatt vagyok!!!
Ez borzalom! Szánalmas!
Valóban olyan, mintha valaki összeválogatta volna otthon a legbénább haverjait, és azokkal vette volna föl, és minden olyan szintű ebben az izében...

Még részegen is csak akkor lenne élvezhető, ha a régi VHS korszak alámondásos szinkronja lenne hozzá.... :))

Amúgy a vadász - hunter "asszociációt" vágom, a boroskóla - vadász nem jön le nekem...

mrgarris0n 2007.12.11. 21:05:57

hát a boroskóla maga a vadász, szinonimailag. :)
(vö. házmester, stb)
süti beállítások módosítása